27 juni 2015

Matmuffins


Okej...det är inte så ofta bloggen uppdateras just nu, typ aldrig. Ibland händer det att jag börjar skriva ett inlägg men så blir jag avbruten och det blir kvar oskickat. Detta är ett sådant inlägg, ifrån i midsommar. Ett recept på goda matmuffins som fick ingå i vår lilla midsommarbuffé. De är enkla och går fort att röra ihop utan att behöva bli kletig om händerna. Självklart är de godast nygräddade men går bra att ha i frysen till utflykten. Fyllning går ju ha lite vad som men här är förslag på två. 

Matmuffins: 


4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ägg
3 msk olivolja
2 dl turkisk yoghurt

Fyllning 1:
16 körbärstomater, stekta i lite olivolja, Salta och peppra
150 g fetaost
1 dl fryst bladspenat
1 dl kärnfria oliver

Fyllning 2:
100 g rökt skinka
100 g festaost
soltorkade tomater
pizzakrydda


Sätt ugnen på 225 grader. Placera muffinsformar på en plåt, gärna en muffinsplåt.

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Blanda ihop ägg, olivolja och yoghurt i en stor bunke. Vänd ner mjölblandningen och arbeta ihop till en smet. Vänd försiktigt ner övriga ingredienser.

Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

en söt liten midsommarflicka på väg till dans i Holsby.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar