I natt ringde alarmet kl. 01.30. Trött gick jag ner för att stänga av ugnen.
Härom veckan fick jag smaka på goda fruktremmar som Emilie hade gjort. Hon bjöd på jordgubbs- och mangoremmar. Riktigt gott tyckte jag - som godis!
Så igår testade jag själv, jag hade jordgubbar i frysen, Emilie tipsade om att jordgubbsremmar behöver lite sötningsmedel, t ex honung, annars är det inget mer i.
Mixa jordgubbarna och bred ut på bakplåtspapper ca 3 mm tjockt. Jag testade på vanligt bakplåtspapper och på ugnsduk, det sistnämnda blev bäst. Torka i ugnen på 50 grader ca 10 h. Därav alarmet i natt. Låt ugnsluckan vara lite öppen. Klipp remsor, rulla ihop eller ha dom som de är. Måndagsgodiset är klart.
Hallonremmar, ananasremmar, kiwiremmar, mangoremmar eller varför inte blanda olika smaker...
Åh...det ska jag prova!! Kram
SvaraRaderaHåller de sig bra i rumstemperatur? Låter som en god efterrätt till fjällvandringar i så fall.
SvaraRaderakanon till fjällvandring tror jag! Lätta att bära och mycket goda :) håller sig rätt länge tänker jag. Har några remmar kvar, de har legat i en burk. Det går ju också blanda banan och kakao = chokladremmar eller hallon och lakritspulver...
Radera