6 november 2015

Saffransscones

Om man vill ha extra goda scones, så testa med saffran i. Luktar ljuvligt och får fin färg dessutom.


Saffransscones 250 grader

100 g smör
0,5 g saffran
1 msk strösocker eller flytande honung
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl mjölk

Smält smöret. Blanda i saffran, socker/honung och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt vätskan och rör snabbt ihop degen.
Klicka ut 9 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och forma till runda kakor.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Så roligt med din blogg! Alla supergoda recept! Har provat några som blivit favoriter. Kul att se fotona också - lite glimtar från ditt hem. Ser så mysigt ut. KRAM / Elin F

    SvaraRadera