27 juni 2015

Bärpaj

Ytterligare ett inlägg ifrån midsommar kommer här…

Bärpaj hör försommaren till. Gillar rabarberpajen med det syrliga ihop med det söta. En favoritpaj är det här receptet:

Knäckig rabarberpaj:

500 g rabarber
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1krm viljsocker

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Rör ner de torra ingredienserna.
Skär rabarbern i små bitar och lägg i en form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, till den har fått fin färg.

Smidig eftersom den bara är att röra ihop och hälla över.



Nu i midsommar testade jag en annan paj som jag kan tipsa om. I det här receptet är det hallon men jag gjorde med jordgubbar och rabarber.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar