12 februari 2015

Tekakor



Recept på tekakor kommer igen och nu har jag hittat det bästa!!! Tredje gången jag bakar dessa nu på några veckor och dom blir kalasbra! Gör dubbel sats på en gång! Sist bytte jag lite av mjölet mot grovt rågmjöl och dinkelmjöl fullkorn.

Tekakor ca 20 st

50 g jäst
5 dl mjölk
75 g smör
3/4 dl sirap
1,5 tsk salt
6 dl rågsikt
4-6 dl vetemjöl

Lös upp jästen i fingervarm mjölk. Blanda i smör, sirap och salt och därefter mjölet.
Låt jäsa o 50-60 min.

Kavla ut degen, ca 1 cm och stansa ut kakor ca 10-12 cm i diameter.

Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 min.

Grädda mitt i ugnen ca 7 min i 250 grader.

Sen är det bara att dela och göra räkmackor eller kanske bara äta med smör. Mums!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar