24 februari 2016

Dulce de leche

Kondenserad mjölk har jag använt till bl a bountygodisar i julas men karamelliserad mjölk var det först nu jag testat.
Har gjort dessa kakor men fick de inte alls lika fina och så blev ena plåten lite bränd och nästa för lite gräddade istället så nä dom gör jag inte igen. Letade upp ett annat recept och blev mycket nöjd :). Hade fortfarande lite kvar i burken, passade fint i en enkel kladdkaka.

Här är receptet på kaka nr 2:

Dulce de lechefyllda chokladkakor med havssalt
ca 40 st
110 gram smör
330 gram farinsocker
2 ägg (rumstempererade)
50 gram kakao
250 gram vetemjöl
1 nypa salt
100 gram mjölkchoklad, hackad
flingsalt
1 burk karamelliserad mjölk, det kommer gå åt ca 50-75% av burken. 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda kakao, vetemjöl och salt i en skål. Smält smöret, när smöret är helt smält, drag från plattan. 
2. Rör ner farinsocker i det smälta smöret, följt av äggen, rör till en jämn smet. Rör därefter ner ner chokladen. Avsluta med att röra ner mjölblandningen, rör bara tills dess att smeten går ihop. Plasta därefter in och ställ i kylskåp i ca 20 minuter. 
3. Ta ut kakdegen och ta ca 1 msk och rulla till en liten boll. Tryck en fördjupning med fingret, fyll den med  ca 1 tsk karamelliserad mjölk. Tag 1/2 tsk deg, platta ut och täck kolakrämen. Toppa kakan med havssalt och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. 
4. Låt svalna något på plåten innan kakorna får svalna helt på galler. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar