Degen gör jag från bakboken Vinterns söta och du hittar den även här.
Saffransbullar med vit choklad
Fyllning till ca 12 stora bullar:100 g vit choklad
25 g rumsvarmt smör
Dela fyllningen i lika många högar som bullar. Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllningen. Nyp ihop hålet ordentligt. Vänd öppningen neråt. Grädda ca 10 min i 250 grader.
Jag penslade dom med ägg och hade pärlsocker på, ett annat förslag är att pensla dom med smör och doppa dom i strösocker när de är färdiggräddade.
Gifflar
Fyllning till ca 15 gifflar:
100 g riven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1-2 tsk mald kardemumma
Kavla ut degen ca 1/2-1 cm tjock. Skär i trekantiga bitar, t ex som på en av bilderna. Lägg på fyllning och rulla ihop från den bredaste delen till en giffel. Grädda i 5-8 min i 250 grader.
Dessa ska jag pensla med smör o doppa i strösocker har jag tänkt. Just nu ligger de i frysen…
Av degen som blev över blev det några enkla bullar. Väldigt gott så också!
Mums! Ser jättegoda ut! Kram Ingela
SvaraRadera