3 februari 2014

Kaktips

Har nog nämt det förut att jag tycker att kokos och choklad är en favorit ihop. När jag fyllde år fick jag bakboken Söta Kakor på posten av en kompis. I helgen blev det läge att testa ett av recepten med choklad och kokos. Att det blev lite över gjorde inget!
Inte lika fint garnerad men säkert lika god ;)


  • Kaka:
  • 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 gram kokosflingor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

  • Tryffel:
  • 75 gram smör
  • 3/4 dl grädde
  • 150 gram ljus choklad
  • ca 75 gram kokosflingor
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret. Vispa ägg och strösocker poröst.
  • Blanda vaniljsocker, kokos, mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
  • Rör i det smälta smöret.
  • Häll kaksmeten i en smord form med löstagbar kant
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter
  • Tryffel:
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden.
  • Grovhacka chokladen och rör ner i den varma blandningen. Tillsätt kokosen.
  • Bred fyllningen på den avsvalnade kakan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar