6 juni 2013

Livet på landet

Inte trodde vi att vi skulle flytta till landet, nä inte att vi skulle bo i Värne och inte heller trodde vi att nationaldagen 2013 skulle firas på ett traktorsflak med besök på ett museum med veteranbilar/mopeder/cyklar mm.

Men vissa upplevelser vill man inte vara utan - den här är en sådan.

Måste erkänna att jag var lite skeptisk när vi blev medbjudna, inte just på en utflykt med två fikastopp utan mer tanken på att sitta skumpandes på ett flak tjock och gravid med en livlig liten Bella som inte kan sitta still och dessutom behöver sova mitt under färden. Men jag och de andra satt fint på höbalarna, lagom skumpandes, Bella höll sig innanför "staketet" och somnade en stund i grannens famn.

Kl. 10 möttes vi upp i Skede, ja vi var alltså inte bara en traktor utan ett helt följe. Genom slingriga små vägar genom det småländska landskapet med omväxlande vyer bar det iväg. Små gamla traktorer, vissa med flak tog oss sakta men säkert framåt. Strålande sol, ljumma vindar, kliande hö, förklädesklänningar, flätade hår och fyllda fikakorgar. Idylliskt? Ja helt klart! :)


Första stoppet var vid veteranmuseet med grillad korv och kaffe & kaka på det. Andra stoppet blev för att njuta av fikakorgens innehåll. Runt kl tre återvände vi till Skede, solbrända, nöjda, belåtna och med en annorlunda och lantlig upplevelse värd att minnas.


Vi trivs bra med livet på landet, även om inte alla dagar är lika "lantliga" dom denna :)

1 kommentar:

  1. Låter som en underbar dag...!
    Vilken fin header du har gjort med de härliga äppelblommorna!

    SvaraRadera