I januari hade vi besök av kompisar från Göteborg då fick vi Leilas kokbok "Hello cupcake", dom här söta påskkakorna har jag väntat länge på att få göra... dom blir nog goda till efterrätt.
Har inte provsmakat dom än men här kommer receptet, dom borde vara goda ;)
Jag gjorde inte frostingen som står i receptet utan bredde bara på Nutella.
12 cupcakes
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 100 g hasselnötter
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ¾ dl mjölk
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
- Mixa nötterna till ett fint, fint pulver i hushållsmixer med kniv eller mal dem i en nötkvarn.
- Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
- Rör ner mjölken.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt dom svalna helt. (jag tog ut mina några minuter tidigare)
Nutellafrosting
- 1 dl nutella
- 4 dl florsocker
- 4 msk kakao av god kvalitet
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g philadelphiaost
- 1 msk kaffe
- (jag valde att bara ta Nutella)
Fågelbo
- 400 g mandelmassa
- 36 små chokladägg
- Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
- Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
- Bred frostingen över kakorna.
- Pressa mandelmassan genom en vitlökspress.
- Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
- Lägg några chokladägg i varje fågelbo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar