Saffransskorpor med choklad och hasselnötter
100g smör1 1/2 dl socker
0,5 g saffran
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl hasselnötter
75 g mörk choklad
Rör socker och smör vitt och pösigt. Tillsätt saffran och äggen, ett i taget och rör ytterligare en stund.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna och chokladen grovt och blanda med mjölblandningen.
Vänd ner mjölblandningen i smeten och klicka ut 2 strängar av smet på en plåt, ca 3 cm höga och breda. Använd plastfolie för att få den utklickade smeten slät.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Skär i snitt på plåten medan de fortfarande är varma. Eftertorka i ugnen i 100 grader i ca 30 minuter.
mm... låter gott! Jag brukar göra utan choklad, kanske skulle prova ditt recept i år. Det ska ju bli glöggmys framöver...! :-)
SvaraRaderaja vad mysigt, hade varit kul att varit med men som sagt vi får äta våra skorpor och dricka glögg här, det blir fint det med. Hoppas ni får en härlig kväll!
Radera