2 augusti 2012

Från vår gata i stan, till barnen i Bullerbyn...

Flytten börjar närma sig, tankar kring packning, flytt, tapeter, golv, färg mm rör sig i mitt huvud. Men också många tankar om hur det kommer bli att bo i Värne, ett samhälle på landet utan ett enda ställe att köpa godis på, litet alltså ;)
Vi lämnar Jönköping, staden där det nästan alltid blåser men så här års är det en riktig sommarstad och en kväll som denna är Jönköping perfekt. Jag gick nyss hem i kväll från en go vän som gör en jobbvisit här just under de bästa månaderna. Under den promenaden utmed Vätterstranden, från Bymarken till Liljeholmen, då vill jag inte längre lämna detta, Jönköpingsblåsten är helt bortglömd.
Ingen Vätterstrand längre, ingen pir att gå till och äta glass eller äta på mysiga restauranger, inget Bageriet på bryggan, ingen Rocksjö att gå runt, detta är bara några få saker vi lämnar. Samtidigt kommer vi att få så mycket annat i Värne, ingen utsikt över Vättern men många Bullerbyvyer att njuta av, ingen pir men många vänner att äta hos, inget kafé men fika hos grannen, ingen sjö men en trädgård att gå runt :) och faktiskt en sjö inte långt bort...
Vi kommer att få det bra men vissa stunder är det lätt att tänka på det man lämnar och sakna det innan man ens lämnat.

2 kommentarer:

  1. tänk... att jag vet precis hur du känner!
    Just nu är det mycket spänning blandat med vemod här.
    Kramar till dej... <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja du vet ju precis, dubbla känslor. Men lägenheten känns okej att lämna för nu är det, inte kaos men oordning och vilket hus vi kommer att få flytta in i -glädje! Det tråkiga med Värne är ju att ni inte kommer vara kvar men det hade blivit trångt i huset :)
      kramar till dig

      Radera