6 november 2015

Saffransscones

Om man vill ha extra goda scones, så testa med saffran i. Luktar ljuvligt och får fin färg dessutom.


Saffransscones 250 grader

100 g smör
0,5 g saffran
1 msk strösocker eller flytande honung
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl mjölk

Smält smöret. Blanda i saffran, socker/honung och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt vätskan och rör snabbt ihop degen.
Klicka ut 9 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och forma till runda kakor.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

3 november 2015

Snickerssnittar

Fridas bakblogg hittar jag många goda kakrecept. Senast nu bakade jag snickerssnittar, en sats kakor fick följa med som en liten grattispresent.
Ett annat recept som också är därifrån är chokladbollar med nutellagömma. Mums!

Snickerssnittar

150 g smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker 
3 msk kakao
3 msk ljus sirap
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
+ 3 snickersbars
1 ägg
1 dl salta jordnötter

Blanda allt och rulla till två längder och lägg på bakplåtsapper på en plåt. Dela snickersbars i tre delar på längden. Tryck ner i rullen och föra rullarna så höga som möjligt.
Pensla ägg och trä över jordnötter. Grädda i 175 grader i 10-12 min. Låt svalna något och skär i snitt.