21 april 2013

Gräddtårta

Till barnvälsignelsen bakade jag en tårta - en gräddtårta skulle de vara. Efter lite velande bestämde jag mig för en kombination av citronkräm och jordgubbsmousse som fyllningar.


Citronkräm eller lemon curd tycker både jag och Jonas är gott att ha på rostbröd och scones, Robertssons är favoriten. Har ett tag tänkt att jag skulle testa göra egen och nu blev det dags. Enkelt och snabbt och god blev den. Recept tog jag från Vår kokbok:
3 ägg
2 dl socker
saft av 2 citroner
50 g smör

Blanda ägg, socker och saft av 2 citroner i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning till smeten tjocknar. Får ej koka. Ta av från värmen och rör ner smöret. Låt svalna.

Jordgubbsmoussen gjorde jag såhär:
ca 500 g frysta jordgubbar
5 msk marsanpulver
2 dl grädde

Mosa ihop jordgubbar med snabbmarsanpulvret och blanda med den ovispade grädden. Vispa till ett lagom hårt skum.

Dela tårtbotten i 3 delar och lägg citronkrämen i första lagret, jordgubbsmoussen i det andra. Jag garnerade tårtan med vispad grädde, strödde över cocos över tårtan, fäste spritsad vit choklad på sidorna och så ett gäng färska jordgubbar i mitten.

Det blev lite tårta över så jag fick med mig en tårtbit hem, den ska jag mumsa på nu.

Lillkusinen

Igår hade vi mormor och morfar på besök, min brorsa kom också och stannade över natten för idag har det varit barnvälsignelse för Bellas kusin Lilly.
En anledning att sy lite, i ett paket låg en likadan mössa som Bella har och en prickig grön singoallaklänning med matchande hårband till. 




Mönster på hårbandet hittade jag här. Testade hårbandet på Bella, det var sött så hon ska få ett hon med.




12 april 2013

Vårjacka

Igår tyckte Jonas att det var dags att städa bort vinterkläderna och så blev det fast med en viss tvekan från mitt håll. Min vinterjacka får stanna kvar ett tag till för vårjackan känns tunn. Skorna tvättades av och impregnerades och jackor, vantar, halsdukar, mössor hängdes undan uppe. Istället kom lite vårskor och vårjackor fram. Ja nu borde det väl ändå vara dags för vårkläder även om det inte känns så ute jämt, speciellt inte idag!
Bella fick en fin jacka när hon föddes, den är lagom nu i vår och sommar, än har det inte varit väder för den men nu har jag sett till att hon har både mössa och scarf som passar till - redo att möta våren på riktigt!

Mössan är sydd utifrån det här mönstret och scarfen efter det här


5 april 2013

Semester

För en dryg vecka sedan kom Jonas hem med ett paket till mig, ingen födelsedag, inget vi firade, nej inget särskilt utan egentligen helt utan anledning. I paketet var det en systemkamera, något jag önskat oss länge men tyckt varit en onödig kostnad.
 

...men gissa om jag blev överraskad och glad :)

Den här veckan efter påskfirande hos mina föräldrar har Jonas semester och efter lite velande om utlandssemester eller ej bestämde vi oss tillslut för att istället spendera några dagar i Lene hos Jonas morfar. 
Dagarna här har varit soliga och härliga och kameran har kommit fram flera gånger. Här kommer några bilder...