26 december 2012

Jul i Rattsjöberg

Vi trivs med att bo i Värne men en av de saker som är kasst där är telefonens täckning. 3 är det enda som funkar någorlunda men vårt hus ligger i en svacka och täckningen är under all kritik. Hemtelefon säger vissa då, ja men hallå vi lever snart i år 2013, det känns verkligen som att gå tillbaka några steg i utvecklingen. Hur som helst man lär sig vart man ska lägga telefonen och vilka fönster man kan sitta och prata vid...

Sent igår kväll kom vi fram till Rattsjöberg, ett ställe i norra Värmland där vi ska fira jul i mellandagarna med Jonas familj. Ett stort hus som ligger högt beläget med utsikt över en sjö. Ett ställe perfekt för att ta det lugnt på. Lugnt på olika sätt. Inga måsten, rofyllt med vackra miljöer, bastubad i bastun vid sjön, pulkabacken ner till sjön och så täckningen. Eller avsaknaden av teckning kanske jag ska säga. Här är det inte som i Värne här är mobilen helt utan kontakt med omvärlden. Det går inte ens hitta täckning om man håller mobilen på ett visst ställe, stendött! Ovanligt men lugnt! Borta vid vägbommen ett par hundra meter bort ifrån huset finns en plupp, dit ska jag gå nu och skicka iväg detta inlägget.

17 december 2012

Vår församling

är en stor skara människor som vi tycker om!

Igår när Jonas kom hem från gudstjänsten hade han med sig två kassar från Norrby Ängar fulla med olika korvar, kött, choklad, glögg, cider, ja allt ni ser! Allt detta tillsammans med en önskan om en god jul!
Ett stort TACK till alla i Värne Alliansförsamling. 
Tacksamma som får tillhöra en härlig församling med människor som bryr sig om oss.


Blomman har vi tidigare i advent fått av församlingen


Om ni vill lyssna på den spännande berättelsen om Ester gå in och lyssna på gårdagens predikan här.




13 december 2012

Min lilla pepparkaksgumma

Igår kväll var det luciafirande i kyrkan, dagmammabarnen och de som är med på onsdagsträffen hade ett sött luciatåg. Jag tog med mig min lilla pepparkaksgumma med kläder lånade från kusinen och njöt av luciafirandet.


11 december 2012

Byxor i present

En liten Lilly har kommit till världen, vilket innebär ett ypperligt tillfälle att få sy lite bebiskläder. Byxor fick det bli. Eftersom de inte visste om det skulle blir en pojke eller flicka så fick det bli två olika varianter. I Huskvarna finns det en bra tygaffär med många olika tyger till bra priser. Hittade det här fina lila tyget med hästar på, av det fick det bli ett par leggings.


Av det här gröna tyget med ljusgröna prickar blev det ett par byxor med mudd vid bensluten.


7 december 2012

Pulkaåkning



På baksidan av vårt hus ligger en lekplats och en pulkabacke. Flera eftermiddagar och kvällar har jag hört hur barnen skriker och ropar när de åker nerför backen. Låter härligt och väldigt roligt. Bella har fått ta över en pulka av sina kusiner, idag var det dags för premiäråket. I med fårskinnet och på med full mundering, för kallt har det varit idag och väldigt, väldigt vackert. Känns som om vi är på fjällsemester. Mer pulkaåkning kommer det bli, får nog skaffa en pulka för vuxna också ;) 



6 december 2012

Väntan


Någon väntar på tåget en snöig kväll någon annan på att få gå hem från jobbet.
Vissa väntar på mer snö andra på att åka på solsemester.
Några väntar på den rätta andra väntar på bättre tider.
En del väntar på julafton och julklappar andra på att få fira att Jesus föddes.
Väntan kan föra med sig många känslor, den kan vara rolig, jobbig, spännande, tålamodsprövande, nervös...

Min syster har väntat, väntat länge nu och idag tog väntan slut efter drygt nio månader. Idag föddes en liten tjej. Syrrans tredje barn, Bellas kusin, kusin nr 10. Välkommen till världen Lilly!