28 april 2012

Hängselbyxor

I torsdags kväll blev det en stund med symaskinen, så även igår. Mönstret hittade jag i den här gamla godingen från 1991 som jag lånade på biblioteket.
Två mönster fanns det som var fina, dels en klänning och så hängselbyxor eller Clownbyxor som Jonas sa när de var färdiga. 

Strl 68
Tanken är att Bella ska kunna använda de här en skön sommardag då det är kortbyxor. Det är helt klart ett par billiga byxor, 15 kr för tyget på Ikea och 1 krona knappen. Så om Bella blir alltför lik en clown i dessa gör det ju inte så mycket. Dessutom har jag ju lärt mig lite också...

26 april 2012

Surdegsbröd

Flera gånger när jag varit och handlat mat har jag sneglat lite på de där burkarna med surdeg. Varför jag aldrig köpt det vet jag inte men så igår slog jag till. Burken lovar ett lyckat surdegsbröd på 4 timmar så varför inte? Recepten jag använde står på botten av burken. Efter långa jäsningstider är det nu klart och gott blev det. När bröden jäser på plåten ska man lägga över plastfolie. Ett tips: mjöla på brödet ordentligt annars fastnar plasten. Det gjorde det för mig, därav lite tråkig form och yta.
Under en jäsning blev det en tur till biblioteket. Lånade några böcker med mönster på barnkläder...tror nog att symaskinen får komma fram i kväll.


24 april 2012

Estelles kofta

har nu också blivit Bellas kofta. Prinsessans kofta stickades av hennes mormors mor Alice och har troligtvis burits av både Victoria och Madeleine men Bellas kofta stickades av hennes mormor och är helt ljuvlig. Koftan var en present till Bella på barnvälsignelsen. Stickbeskrivning kan man hitta på Aftonbladet Plus


22 april 2012

Barnvälsignelse

Idag har det varit fest för Bella!!! 
På gudstjänsten idag i Värne Allianskyrka hade vi barnvälsignelse för vår lilla skatt. En härlig gudstjänst där vi alla tre fick medverka. Jag med sång till Bella (text längre ner), Jonas med predikan och Bella som fick välsignas. Stora delar av våra familjer var med och det var roligt att få umgås hela dagen och att visa upp vår församling och lilla Värne som vi ofta pratar så gott om.

Två av Värnes unga pappor sjöng under barnvälsignelsen den här underbara låten - skriven av en väldigt bra grupp kan tilläggas.  

Stolta föräldrar

Här är texten till låten som jag sjöng:

Älskade barn
Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.


Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.


Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg. 
Älskade barn

Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått ifrån Gud.
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara.

18 april 2012

Ciao Bella

Bella är redo att gå en sväng på stan, den nya handväskan från Milano är ett måste ;) 
Mia och David köpte den här tuffa och passande väskan på deras semester åt Bella. Hur söt får man va!



17 april 2012

Hemsedal

Igår kom vi hem från härliga dagar i norska fjällen. Efter påskhelgen åkte vi till Hemsedal med hela familjen Lund.
Fina dagar med skidåkning i både nysnö och sol, detta möjligt tack vare fantastiska barnvakter. Tack Bellas farmor och farfar!




Första men inte sista fikat i en värmestuga för Bella. 

8 april 2012

Glad påsk

Påskbrasa, solande vid garaget, våfflor som gräddas och äts ute, godis till alla, äggmålning, påskmiddag, bus och lek och tillslut ett gäng trötta i soffan.

Är så glad och tacksam över att ha en så stor och härlig familj!

Påskfirande i Fägre, alla 20 hemma :) 

3 april 2012

Leggings

Idag har jag sytt i detta söta tyget -mörklila med vita får och gröna blommor.
Det blev ett par leggings i storlek 62, lite för stora än för Bella men det dröjer nog inte så länge förrän de passar... tjejen bara växer och växer och i lördags blev hon 7 veckor gammal.