29 mars 2012

Förklädesklänning

Nu är symaskinen invigd, den här klänningen fick vara först ut. 
Mönstret hittade jag i Ottobre-tidningen Vår nr 1/2012. En söt klänning som är vändbar. I beskrivningen skulle man sy på kantband men jag sydde istället ihop den aviga mot aviga och vrängde den. Sist sydde jag en söm i kanten.
Tyget är köpt på Åhléns -rosa och grönt som är så fint ihop.



Såhär ser den ut bakifrån


Kors i taket när Jesus uppstod


Idag har jag varit och hälsat på alla mina goa elever på Gunnarsboskolan i Mullsjö. Det var så härligt att träffa dom, speciellt min klass 3A. Dom tyckte det var väldigt roligt att träffa Bella, vagnen har konstant varit omringad av alla som ville titta.
Dagens kommentar kom från en kille i klassen: - Julia, din mage är ju borta! Haha funderar om han kopplat ihop magen med bebisen...hmm

Eleverna gjorde photostory's om påsken när jag var där. Två elever började sin berättelse med: Kors i taket när Jesus uppstod! En klockren rubrik. Det stämmer ju, kors i taket vilken grej Jesus gjorde för oss, att han dog och uppstod för vår skull. Det får vi tacka Gud för!



Det var också väldigt roligt att träffa kollegorna men när snacket började om allt de skulle hinna med, nationella prov, olika projekt och hur stressade de kände sig över allt som skulle göras, då kändes det riktigt skönt att bara vara där på besök och åka hem till den nästintill stressfria mammaledigheten.
Innan jag tog tåget hem besökte jag Frida och hennes lille son Alvin, 3 månader.


21 mars 2012

Känns lite som julafton


Ett stort, tungt och hårt paket fick Jonas idag hämta ut på posten åt mig. Som jag har längtat! 
För några veckor sedan gick min symaskin sönder och nu äntligen har jag köpt en ny finfin Husqvarnamaskin.
hihi känner mig barnsligt glad.

Har massa syprojekt liggande, allt från uppläggning av jeans till att sy små bebiskläder - vet knappt var jag ska börja. 
Men något jag vet är att i morgon ska jag sy på min grymma symnaskin! 

14 mars 2012

Fika med lilla familjen


Något av det bästa med att vara mammaledig är att man kan vara ute så mycket man vill. Hur lyxigt är det inte att kunna gå långpromenader varje dag, fika på kaféer, träffa vänner och njuta av vårsolen och allt detta med lilla Bella.
Idag har Jonas och jag suttit på Waynes och glassat. 
Bella har självklart varit med, hon är sovit, ätit och sovit igen. Efter 3 timmar i solen kom Andrea och tog oss med på promenad runt Rocksjön, för Jonas blev det Friskis. 
Detta är lyx i vardagen för mig!


Dagens plus: SOL SOL SOL
Dagens STORA minus: alla kedjerökare och andra rökare på Waynes. Usch och fy!

10 mars 2012

Vårfint

Idag fyller Bella 4 veckor och imorgon den 11 mars 1 månad. Det har gått fort hit men tänk så många som redan hunnit få träffa lilla sötisen. Det är så roligt med alla besök från familj och vänner. Man vill ju självklart visa upp sin guldklimp. 
I torsdags var "mamma-mormor" och hennes granne Mirja på besök, vi hade en jättehärlig dag tillsammans och se vad fint det blev när mamma plockade in våren i vår lägenhet. 


Nu ska jag gå och möta "tant" ;) Jenny på A6, fint besök från Norrköping väntas.

7 mars 2012

Kärt barn har många namn


Bella har redan fått många smeknamn - Bellis, Bellisen, skatten, älsklingen, snuttan, plutten är namn jag ofta använder till Bella. Die Führer och diktatorn är också vanligt förekommande namn. Bella är nämligen redan bortskämd och vill ha det på sitt sätt. Vill inte vara själv, vill bli gungad i babysittern eller vaggad i vaggan, bli buren eller ligga i famnen. Hon älskar uppmärksamhet (brås hon på sin far tro?). Får hon inte detta sitter hon med armarna i kors, plutar med underläppen och skriker efter att vi ska komma tillbaka och ge 100% uppmärksamhet. Tänka sig att en sådan liten som Bella har så mycket att säga till om trots att hon inte kan säga ett enda ord.
Att bli buren i en bärsjal är ju inte helt fel, då får hon ju allt det där hon vill ha - uppmärksamhet, närhet, trygghet, bli buren och jag kan samtidigt göra något annat. Men även en liten Bellis måste ju kunna vara själv ibland. Jonas och jag tar tips och tankar om detta från Solsidan...eller va det kanske bara avkoppling och ett gott skratt ;)